News

Incap Oyj > News

Incap suunnittelee Helsingin tehtaan ohutlevyliiketoiminnan ulkoistamista

Incap Oyj            Pörssitiedote 17.9.2010 klo 9.30INCAP SUUNNITTELEE HELSINGIN TEHTAAN OHUTLEVYLIIKETOIMINNAN ULKOISTAMISTA


Incap Oyj ja Lankapaja Oy ovat solmineet aiesopimuksen Incapin Helsingin tehtaan ohutlevyliiketoiminnan myynnistä. Tavoitteena on allekirjoittaa varsinainen sopimus siten, että  tehtaan ohutlevyvalmistus siirtyy Lankapajalle 1.1.2011.


Incapin Helsingin tehdas on erikoistunut ohutlevymekaniikan valmistukseen ja loppukokoonpanoon. Sopimuksen toteutuessa Incapin ohutlevymekaniikan henkilöstö siirtyisi Lankapajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Myös tehtaan levytyökeskukset siirtyisivät Lankapajalle, joka hoitaa alustavan suunnitelman mukaan tuotantoa toistaiseksi Incapin nykyisissä tiloissa.


Suunniteltu liiketoimintakauppa on Incapin strategian mukainen ja mahdollistaa toteutuessaan Helsingin tehtaan erikoistumisen kokoonpanotehtaaksi. Incapin tavoitteena on kasvattaa laajojen tuotekokonaisuuksien toimitusten osuutta niin energiatehokkuus- kuin hyvinvointitoimialojenkin asiakkaille. Samalla yhtiön resurssit keskittyä kokoonpano-valmistukseen paranevat entisestään.  


Incap ei luovu ohutlevyvalmistuksesta kokonaan, sillä yhtiölle jää omaa mekaniikkavalmistusta Vaasan tehtaalle.


Incapin toimitusjohtaja Sami Mykkäsen mukaan nyt neuvoteltava liiketoimintakauppa on yksi askel Incapin rakennemuutoksessa. "Keskitämme voimavaramme strategian mukaisille ydinalueille ja erikoistumme niihin toimintoihin, joissa lisäarvomme asiakkaille on suurin. Yhteistyö Lankapajan kanssa antaa jatkossakin mahdollisuuden hankkia mekaniikkaosia kokonaisuuksien valmistukseen kilpailukykyiseen hintaan."


Lankapajalla on 75 vuoden kokemus metallin valmistuksesta. Lankapajalla on useampia valmistusyksiköitä, joista ohutlevy-yksikkö on yrityksen suurimpia. Yhtiön palveluksessa noin 12 000 m2:n tehtaalla Nummelassa työskentelee tällä hetkellä 100 henkilöä.INCAP OYJSami Mykkänen
toimitusjohtaja


Lisätietoja:
toimitusjohtaja Sami Mykkänen, puh. 040 559 9047
talousjohtaja Eeva Vaajoensuu, puh. 040 763 6570
viestintä- ja henkilöstöjohtaja Hannele Pöllä, puh. 040 504 8296


JAKELU
NASDAQ OMX Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
Yhtiön kotisivut www.incap.fiINCAP LYHYESTI
Incap on kansainvälisesti toimiva sopimusvalmistaja, jonka palvelut kattavat elektromekaanisten tuotteiden koko elinkaaren suunnittelusta ja valmistuksesta huolto- ja ylläpitopalveluihin. Incapin asiakkaat ovat oman alansa johtavia energiatehokkuus- ja hyvinvointiteknologian laitetoimittajia, joille yhtiö tuottaa kilpailukykyä strategisena kumppanina. Incapilla on toimintaa Suomessa, Virossa ja Intiassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2009 oli noin 70 miljoonaa euroa ja yhtiön palveluksessa on tällä hetkellä noin 800 henkilöä. Incapin osake on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Lisätietoja: www.incap.fi.

Go back