TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS

Q3/2020

Otto Pukk Incap CEO and PresidentIncap-konsernin toimitusjohtaja Otto Pukk:

Vaikean toisen neljänneksen jälkeen, johon vaikuttivat COVID-19-pandemian negatiiviset seuraukset, liiketoimintamme elpyi kolmannella neljänneksellä. Liikevaihtomme kasvoi orgaanisesti yli 10 prosenttia, koska saimme purettua Intian tehtaamme tilausruuhkan samaan aikaan kuin nykyisten asiakkaiden kysyntä kasvoi aiemmin arvioitua voimakkaammin. COVID-19-pandemia viivästytti vuoden 2020 kasvusuunnitelmiemme toteuttamista, mutta iloksemme olemme taas kasvukäyrällä ja pystyimme nostamaan liikevoittonäkymiämme, joiden arvioimme nyt kasvavan vuodesta 2019.

Olemassa olevien ja uusien asiakkaidemme hyvän kysynnän ansiosta ilmoitimme elokuussa Intian tehtaamme lisälaajennuksesta. Arvioimme alkuperäisen tehdaslaajennuksen valmistuvan vuoden 2021 alussa, ja lisälaajennuksen arvioidaan valmistuvan vuoden 2021 loppuun mennessä.

Elektroniikan sopimusvalmistus on edelleen erittäin fragmentoitunut ala, ja arvioimme myös yritysostojen kautta tapahtuvan kasvun mahdollisuudet hyviksi. Haluamme olla aktiivinen toimija tällä alalla, ja osana valmistautumistamme konsolidaatioon järjestimme marraskuussa onnistuneesti 10,9 miljoonan euron merkintäoikeusannin. Ylimerkitty anti kertoo vahvasta luottamuksesta kasvustrategiaamme. Haluan kiittää lämpimästi kaikkia antiin osallistuneita halusta rakentaa Incapistä yhä vahvempi toimija alallemme.

Isosta-Britanniasta tammikuussa ostamamme AWS Electronics Groupin integraatio etenee suunnitelmien mukaisesti huolimatta esimerkiksi pandemiasta johtuvista matkustusrajoituksista. Vuoden 2021 ja Ison-Britannian EU-eron lähestyessä me valmistaudumme siirtymäkauteen ja varmistamme tiettyjen elintärkeiden komponenttien saatavuuden kasvattamalla niiden varastoja.

Tämän katsauksen julkaisun aikaan COVID-19-pandemia jatkuu edelleen ja vaikuttaa negatiivisesti yhteiskuntaan kaikilla markkinoillamme. Huolimatta tapausten kasvavasta määrästä ja huolestamme henkilökuntamme terveydentilasta olemme pystyneet pitämään tehtaamme käynnissä. Markkinoiden epävarmuuden arvioidaan jatkuvan pandemian takia. Olemme nyt kuitenkin luottavaisempia oppiessamme toimimaan pandemian ja siihen liittyvän epävarmuuden kanssa.

Haluan esittää lämpimät kiitokseni kaikille työntekijöillemme jotka jälleen kerran ovat olleet suurenmoisen sitkeitä ja joustavia sopeutuessamme toimintaympäristömme haasteisiin ja muutoksiin. Jatkamme tiukkoja toimia suojataksemme henkilöstömme viruksen leviämiseltä. Tämä vaatii edelleen erityisiä ponnistuksia jokaiselta työntekijältämme. Samanaikaisesti kolmannen neljänneksen hyvä kasvu ja kannattavuus on osoitus siitä, että teemme oikeita asioita ja olemme vankalla pohjalla, jolta ponnistaen pystymme saavuttamaan tälle ja tuleville vuosille asettamamme tavoitteet.

 

 

ceo message

UUSIMMAT TIEDOTTEET