News

Incap Oyj > News

Incap ja kirkasvalokuulokkeen kehittäjä Valkee yhteistyöhön

Incap Oyj                Pörssitiedote                22.11.2011 klo 9       

INCAP JA KIRKASVALOKUULOKKEEN KEHITTÄJÄ VALKEE YHTEISTYÖHÖN

Incap Oyj  ja Valkee Oy ovat solmineet kirkasvalokuulokkeiden osavalmistuspalveluja koskevan yhteistyösopimuksen ja tuotteiden ensimmäiset toimitukset ovat tapahtuneet Incapin Kuressaaren tehtaalta marraskuussa 2011.

Valkee Oy:n kirkasvalokuulokkeet ovat täysin uusi innovaatio, joka on herättänyt paljon kiinnostusta sekä terveydenhuollon ammattilaisten että kuluttajien keskuudessa. Talvikuukausina valon määrän väheneminen aiheuttaa monille eriasteisia mielialan muutoksia aina väsymyksestä vakavaan kaamosmasennukseen. Valkee- kirkasvalokuulokkeet lisäävät valon määrää helposti ja tehokkaasti tuomalla valon korvan kautta aivoihin. Oulun yliopiston tekemien kliinisten tutkimusten mukaan korvakäytävien kautta otettu Valkee-kirkasvalo 8-12 minuutin päiväannoksena lievittää tehokkaasti kaamosoireita, joita ovat väsymys, ruokahalun ja unen tarpeen lisääntyminen, huono unenlaatu ja heräämisvaikeudet aamuisin.

Incapin Well-being -liiketoimintayksikön johtaja Kimmo Akiander on tyytyväinen sopimukseen: "Ihmisten kiinnostus huolehtia omasta ja läheistensä hyvinvoinnista kasvaa koko ajan. Valkeen kirkasvalokuuloke on täysin uusi hyvinvointia edistävä innovaatio, joka sopii erittäin hyvin Incapin valmistusohjelmaan. Olemme iloisia siitä, että Valkee on valinnut Incapin yhteistyökumppaniksi näiden laitteiden valmistuksessa."

Yhteistyö Valkeen kanssa on Incapin strategian mukainen, sillä yhtiön tavoitteena on hyödyntää globaalit megatrendit kuten hyvinvointiteknologian kysynnän kasvu. Incapin valmistusohjelmaan kuuluu useita terveydenhuollon laitteita, ja yhtiöllä on lääkinnällisten laitteiden valmistuksessa sovellettava ISO 13485:2003 -laatusertifikaatti.

Valkee Oy:n toimitusjohtaja Timo Ahopelto kommentoi: "Valkee-kirkasvalokuulokkeen kysyntä on kasvanut todella voimakkaasti sekä Suomessa että kansainvälisesti. Käyttäjät ovat tyytyväisiä. Tämä yhteistyö auttaa meitä vastaamaan kysyntään korkeat laatuvaatimuksemme täyttäen."

Valkee Oy on vuonna 2007 perustettu hyvinvointiteknologian yritys, joka on kehittänyt kannettavat kirkasvalokuulokkeet kaamosmasennuksen hoitoon. Yrityksen osaaminen perustuu pitkäjänteiseen tieteelliseen tutkimukseen ja kehitystyöhön yhteistyössä Oulun yliopiston kanssa. Lisätietoja yhtiöstä: www.valkee.com.

INCAP OYJ

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Sami Mykkänen, puh. 040 559 9047
liiketoimintajohtaja Kimmo Akiander, puh. 040 839 7966
viestintäjohtaja Hannele Pöllä, puh. 040 504 8296

JAKELU
NASDAQ OMX Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
Yhtiön kotisivut www.incap.fi

INCAP LYHYESTI
Incap on kansainvälisesti toimiva sopimusvalmistaja, jonka palvelut kattavat elektromekaanisten tuotteiden koko elinkaaren suunnittelusta ja valmistuksesta huolto- ja ylläpitopalveluihin. Incapin asiakkaat ovat oman alansa johtavia energiatehokkuus- ja hyvinvointiteknologian laitetoimittajia, joille yhtiö tuottaa kilpailukykyä strategisena kumppanina. Incapilla on toimintaa Suomessa, Virossa, Intiassa ja Kiinassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2010 oli noin 59,2 miljoonaa. euroa ja yhtiön palveluksessa on tällä hetkellä noin 760 henkilöä. Incapin osake on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Lisätietoja: www.incap.fi.

Go back