News

Incap Oyj > News

Incapille merkittävä päänavaus omassa tuotesuunnittelussa

Incap Oyj            Lehdistötiedote               21.6.2010
INCAPILLE MERKITTÄVÄ PÄÄNAVAUS OMASSA TUOTESUUNNITTELUSSAIncap Oyj on solminut yhteistyösopimuksen kenialaisen Thames Electricals Ltd.:n kanssa. Sopimuksen mukaan Incap suunnittelee ja valmistaa asiakkaalle inverttereitä, joiden ensimmäiset tuotantosarjat toimitetaan elokuussa. Asiakkaan toimitukset tälle vuodelle tulevat olemaan 5000 - 8000 kappaletta. Tulevaisuudessa tuotteiden liikevaihdon arvioidaan olevan vuositasolla noin miljoonan euron luokkaa. Tuote on Incapin suunnittelema ja sitä myydään kahdella muulla merkillä myös muille asiakkaille Afrikassa ja Intiassa.


Aasiassa ja Afrikassa on kasvavaa kysyntää tämäntyyppisille laitteille, koska niitä käytetään virransyöttöön sähkökatkosten aikana. Paikallinen sähköhuolto toimii epätasaisesti ja erilaisten muun muassa kotitalouksissa käytettävien sähkölaitteiden häiriötön toimivuus varmistetaan inverttereillä. Incap valmistaa ensi vaiheessa 800VA:n ja 1400VA:n inverttereitä ja tavoitteena on laajentaa tuoteperhettä aina 5 kVA:iin saakka seuraavassa tuotantovaiheessa. Inverttereiden lisäksi Incap tulee suunnittelemaan ja valmistamaan erilaisia jännitteen tasaajia ja virransyöttöyksiköitä Thames Electricalsin omalla tuotemerkillä.


Thames Electricals Ltd on perustettu vuonna 1980. Yhtiö on rekisteröity Nairobiin, Keniaan, missä myös sen pääkonttori sijaitsee. Yhtiö on markkinajohtaja sähkölaitteissa ja -kojeissa ja se on erikoistunut sähkönjakelun laitteisiin. Yhtiön päähankkijat sijaitsevat Euroopassa ja Aasiassa. Thames Electricals Ltd edustaa johtavia tuotemerkkejä ja myy vuosittain 1,5 miljoonaa laitetta mittavan jakeluverkoston ja jälleenmyyjien avulla.


Incapille sopimus on päänavaus omaa suunnittelua olevien tuotteiden markkinoinnissa kehittyville markkinoille. Yhtiö on kasvattanut suunnittelutiimiä Intiassa ja tulee vahvistamaan sitä edelleen. Tällä hetkellä Intiassa työskentelee 25 suunnittelijaa ja tavoitteena on kasvattaa tiimin kokoa 35 suunnittelijaan loppuvuoden aikana.


Incapin Intian tehtaan nykyisistä asiakkaista moni on tullut yhtiöön suunnittelupalvelujen kautta, josta käsin palveluja on laajennettu prototyyppien valmistuksen kautta varsinaiseen volyymivalmistukseen.


Lisätietoja:
Sami Mykkänen, Incap-konsernin toimitusjohtaja, puh. 040 559 9047
Jarmo Kolehmainen, Incapin Intian-toimintojen toimitusjohtaja, puh. +91 99 020 42810  
Murthy Munipalli, Incap Intian myynti- ja markkinointijohtaja, puh. +91 98 8023 1431.INCAP LYHYESTI
Incap on kansainvälisesti toimiva sopimusvalmistaja, jonka palvelut kattavat elektromekaanisten tuotteiden koko elinkaaren suunnittelusta ja valmistuksesta huolto- ja ylläpitopalveluihin. Incapin asiakkaat ovat oman alansa johtavia energiatehokkuus- ja hyvinvointiteknologian laitetoimittajia, joille yhtiö tuottaa kilpailukykyä strategisena kumppanina. Incapilla on toimintaa Suomessa, Virossa ja Intiassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2009 oli noin 70 miljoonaa euroa ja yhtiön palveluksessa on tällä hetkellä noin 780 henkilöä. Incapin osake on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Lisätietoja: www.incap.fi.

Go back