News

Incap Oyj > News

Incap juhli 10-vuotista toimintaansa Virossa

Incap Oyj

Lehdistötiedote 23.4.2010 klo 9.00


 

INCAP JUHLI 10-VUOTISTA TOIMINTAANSA VIROSSA


Incap-konsernin virolainen tytäryhtiö Incap Electronics Estonia OÜ vietti eilen kymmenvuotisen toimintansa merkkipäivää Kuressaaressa. Juhlaan osallistuivat yhtiötä sen alusta asti palvelleet 31 työntekijää yhdessä kutsuvieraiden ja Incap-konsernin johdon kanssa.


Incapin toiminta Virossa käynnistyi vuonna 2000, jolloin Incap osti paikallisen elektroniikkayrityksen Altron OÜ:n. Altron oli perustettu vuonna 1994 ja sillä oli asiakkaita Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Yhtiö teki piirikorttien ladontaa, testausta ja kokoonpanotöitä alihankintana pääasiassa asiakkaiden omista materiaaleista. Tyypillisiä tuotteita olivat erilaiset virtalähdekortit, akkulaturit, lämpötila-anturit ja termostaatit.


Tehtaan perustaminen Viroon merkitsi Incap-konsernin elektroniikkavalmistukselle ensimmäistä askelta kansainvälistymisessä. Viron valttina olivat jo tuolloin kilpailukykyinen työn hinnoittelu ja yritysverotus. Yksikön konekanta oli aluksi vaatimatonta ja tuotanto tapahtui kolmikerroksisessa, noin 1300 neliön tehdashallissa, jota kunnostettiin vastaamaan Incapin omien asiakkaiden tarpeita.


Toiminnan kasvaessa uusien tilojen tarve tuli ilmeiseksi ja uusi, Incapin tarpeisiin rakennettu noin 3700 neliön moderni tehdashalli valmistui vuonna 2006. Samassa yhteydessä tehtaan laitekantaan investoitiin noin 5 miljoonaa euroa. Ajanmukaisten tilojen myötä tehtaalle saatiin valmistukseen uusia tuotteita ja tuotantomäärät lähtivät tasaiseen kasvuun.


Tehtaan perustamisvaiheessa henkilöstön määrä oli 50. Tällä hetkellä Incap on yksi Kuressaaren suurimmista työnantajista ja yksikön henkilöstömäärä on tällä hetkellä noin 180. Kuressaaren kaupunki valitsi Incapin tehtaan vuoden 2009 parhaaksi työnantajaksi.


"Kuressaaren tehtaan merkitys Incapin tuotantorakenteessa on edelleen tärkeä. Toiminta laajenee entisestään, kun siirrämme Vuokatin tehtaan valmistustoiminnan Viroon tämän vuoden kuluessa. Tehtaan laadukas toiminta ja henkilöstön pitkäaikainen kokemus elektroniikan valmistuksesta takaavat asiakkaillemme kustannustehokkaat toimitukset. Panostamme voimakkaasti teknisen osaamisen laajentamiseen ja korkean laatutason varmistamiseen", kertoo Incap-konsernin toimitusjohtaja Sami Mykkänen.  


Lisätietoja:

Sami Mykkänen, Incap-konsernin toimitusjohtaja, puh. 040 559 9047 

Mikko Hirvinen, tuotantojohtaja, puh. +372 555 15 295 

Hannele Pöllä, viestintä- ja henkilöstöjohtaja, puh. 040 504 8296INCAP LYHYESTI

Incap on kansainvälisesti toimiva sopimusvalmistaja, jonka palvelut kattavat elektromekaanisten tuotteiden koko elinkaaren suunnittelusta ja valmistuksesta huolto- ja ylläpitopalveluihin. Incapin asiakkaat ovat oman alansa johtavia energiatehokkuus- ja hyvinvointiteknologian laitetoimittajia, joille yhtiö tuottaa kilpailukykyä strategisena kumppanina. Incapilla on toimintaa Suomessa, Virossa ja Intiassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2008 oli noin 94 milj. euroa ja yhtiön palveluksessa on tällä hetkellä noin 780 henkilöä. Incapin osake on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Lisätietoja: www.incap.fi.Go back